zaterdag 27 januari 2018


Afbeeldingsresultaat voor kronkeldidoe

Volgende week starten we met een dag vol actie..  In de voormiddag trekken we naar de Valkaart waar de kinderen volop kunnen bewegen. We nemen deel aan de SVS-activiteit Kronkeldidoe.

In de namiddag gaan we op stap in Ruddervoorde en volgen we een poëzieroute. In verschillende winkels hangt een gedicht uit die gelinkt wordt aan hun activiteit. Dit naar aanleiding van de week van de poëzie. Op vrijdag sluiten we af met poëzie in de binnentuin van de school. Een dikke mercie aan de werkgroep lezen die dit
                                                      uitgewerkt heeft.
Gerelateerde afbeelding

De laatste woordjes en letters zijn een feit! Hoera!!!  We kunnen nu eindelijke ons letterdiploma behalen! Alle letters moeten dus vlot en correct verklankt worden. Als dit ons lukt, krijgen we een toegangsticket tot het "letterfeest". Pas als alle kinderen hun diploma behaald hebben, organiseren we dit feest. Iedereen hoort erbij! Dus we duimen voor elkaar! Deze week starten we daarom geen nieuwe leeskern, maar oefenen we volop verder. Zodat we een goede stevige basis hebben waarop we nu volop kunnen verder bouwen. Want er staat ons nog heel wat te wachten op vlak van taal en lezen. Het leesproces staat niet stil.


Afbeeldingsresultaat voor tellen tot 20Target 3 van wiskunde is afgewerkt. Dit brengt ons naar een nieuw   werkboek en een stap verder in de leerstof. We leren tellen tot 20. Eerst de getallen leren schrijven en vormen. Telkens als een groepje van 10 en .... losse. Wij werken in het tientallig getallensysteem. Dus 11 is niet 1 en 1 maar een groepje van tien en 1 losse! Als deze getallen goed gekend zijn, gaan we uiteraard optellen en aftrekken.
Eerst tussen 10 en 20. Nog geen brugoefeningen. (9 +6 ) Spannend!


In de lessen WO werken we het thema water af. We proberen een eigen zuiveringssysteem na te bouwen en verkennen de verschillende vormen van water.

Vorige week konden de kinderen een knikkerbaan bouwen. Ze hadden de hulp van juf nodig. Juf Sandra nam enkele kiekjes!