zondag 5 november 2017

Afbeeldingsresultaat voor zwijsen veilig leren lezen

Hopelijk goed uitgerust en met een blij gezicht vliegen we er maandag weer in. We starten alvast met een nieuwe leeskern! Een derde reeks woordjes en letters staan te wachten. Het hakken en plakken begint bij de meeste al een automatisme te worden. Dit kan ik alleen maar toejuichen! Als ze een woordje niet onmiddellijk herkennen in hun leesboekje, laat het dan hakken! Zo weinig mogelijke zelf voorzeggen! 
Ook het schrijven loopt zo goed als gelijklopend met het lezen. We schrijven het volle schooljaar enkel met potlood. In de werkboekjes werken de kinderen nu hoofdzakelijk alleen. Ze kunnen de opdrachten zelf ontrafelen via de symbolen.
                                                 
Afbeeldingsresultaat voor tellen tot 10
De lessen wiskunde zullen ons tot aan het getal 10 brengen. De getalbeelden en de cijfers worden goed geoefend! Let op! Dit is geen evidentie voor alle kinderen. De getallen krijgen een plaatsje op de getallenlijn en worden vergeleken naar hoeveelheid. Meer, minder....
We oefenen verder het optellen en aftrekken tot 5! Wij gebruiken de getalbeelden daarvoor! Geen vingertellen!! Een goede automatisatie komt door het goed inprenten van de getalbeelden. Weerom een stapje verder op onze berg.  In het eerste leerjaar moeten we heel wat bergen beklimmen. Dit kan soms eens lastig zijn maar we geven niet op! We houden vol!


Afbeeldingsresultaat voor herfst

In de lesjes van Mo en Mie werken we verder rond de herfst. Die is nu echt wel in het land. De bladeren zijn mooi verkleurd. We verwerken onze uitstap naar het bos. Nogmaals een hartelijke dank aan de pa en oma van Dean. Het was heel leerrijk. De kinderen hebben alvast genoten. Maar ik ook!


Afbeeldingsresultaat voor pluim


Ik wil nog een grote pluim geven aan onze dansers op het voorbije kiemmoment! Het was echt top! Ik ben benieuwd welk talent ik nog in mijn klasje heb. Zingen, muziek spelen, voordragen, knutselen, sport,.....
Het is fijn om te zien hoe de grote , de kleinere helpen! Dit is eveneens een talent! Doe zo verder kids!