zaterdag 18 november 2017

Afbeeldingsresultaat voor groeienDe maand november is al halfweg... Wat vliegt de tijd snel.. En wat evolueren mijn kapoenen snel! Wat in het begin nog allemaal zo moeizaam ging, gaat nu steeds maar vlotter. De leestechniek wordt voor de meeste kinderen een automatisme.. Uiteraard zijn er ook waar dit nog wat meer tijd vergt.. Niet iedereen stapt als hij 1 jaartje oud is... Zolang er maar evolutie is, is het goed.


Afbeeldingsresultaat voor blij gezicht tekening

Deze week ronden we kern 3 af! Ook hier zijn we halfweg. Nog drie leeskernen met woordjes en letters te gaan. Daarna volgen nog eens 5 leeskernen met uitbreiding van de leesmoeilijkheden.... Maar geen woordjes en/of letters nog te oefenen.
Ons eerste schrijfboekje zal eveneens uitgewerkt zijn.
De leesboekjes worden gretig verslonden en wat zijn ze blij als er eens een boekje vlot gaat.

 "Juf, ik kon mijn boekje helemaal alleen lezen en het ging heel rap!" Het blije gezichtje doet zoveel deugd! Dus geen paniek als er eens een eenvoudiger boekje meekomt.... Ik met 30 kinderen bevoorraden met 
                                                  een boekje op hun niveau! Dit is soms een heel puzzelwerk. Het
                                                  belangrijkste is, dat ze lezen en het leesplezier bewaren.


Afbeeldingsresultaat voor getalbeelden jungleboxIn de lessen wiskunde hebben we de getallenlijn uitgebouwd tot aan 10. Nu gaan we ook de splitsingen stap voor stap verder uitbreiden, alsook het optellen en aftrekken. Alle kinderen kunnen de bewerkingen uitvoeren. Waar nodig met materiaal. Veel handelen bevordert de automatisatie en het inzicht! Vingertellen hoort daar niet bij! De getalbeelden zijn de basis in onze rekenmethode.  Het puzzelen met de kaartjes uit hun junglebox gaat vlot!
Deze week wordt ook de eerste meet - eenheid aangebracht: de meter, "m".
Het tweede rekenboek loopt eveneens op zijn einde. Maar geen paniek , een derde ligt al klaar. Zo zijn er dit schooljaar 7 te gaan.
                                                         
                                                           
Afbeeldingsresultaat voor oma en opa
                                                         
 Deze week staat uiteraard in het teken van oma en opa. Gek als ik afbeeldingen zoek, .. Het beeldmateriaal dat ik krijg op internet, komt echt wel niet overeen met de oma's en opa's die zo vaak aan de schoolpoort zie. Ook ik kijk er stiekem naar uit om oma te mogen worden.... Als ik de kinderen hoor praten , moet dit echt wel tof zijn!

Ik kijk alvast uit naar hun bezoek.