donderdag 14 september 2017

 Maandag starten we al de derde week in het eerste leerjaar. Ik heb een  goed gevoel.  De eerste leeskern zit er bijna op! Dit wil zeggen dat er reeds 8 letters en woordjes  gekend zijn. We toveren met de letters nieuwe woorden en proberen die te lezen. 
We ronden kern 1 dus af en oefenen de gekende letters. Dan zijn we klaar om een gloednieuwe kern te starten op maandag 25 september.

Deze week gaan we ook voor de eerste keer met de klas naar de bib.
Ik hoop dat de kinderen een spannend kijkboekje kunnen kiezen. We hopen op die manier hun leesgierigheid alvast wat aan te wakkeren. 

Tijdens de lessen wiskunde komen de eerste wiskundig symbolen aan bod. Deze worden aangebracht met een verhaal over Een dame en een Heer die heel graag samen willen zijn maar niet zo goed lukt omdat ze steeds het tegenovergestelde willen doen. Het gaat om mevrouwtje evenveel en mijnheertje niet evenveel. Twee tekens die op die manier betekenis krijgen. 


In de lessen WO werken we verder rond de klasafspraken en verkennen we verder de verschillende activiteiten en kalenders die we gebruiken. 
We gaan de technische toer op met het toepassen van de begrippen aan/uit of open/toe. Ik ben alvast benieuwd wat de kinderen zullen meebrengen...