maandag 25 september 2017

Dit zijn de kapoenen van het eerste leerjaar. De spits is afgebeten en ik zie nog steeds stralende gezichtjes! Deze week starten we met een leuke activiteit: "meester op de fiets".
Het is de bedoeling dat de kinderen indien nodig leren fietsen en hun behendigheid oefenen. Geen moeilijke dingen maar eenvoudige obstakels die ze op de weg kunnen tegen komen. 

Afbeeldingsresultaat voor veilig en vlot kern 1De eerste leeskern zit erop. Acht woordjes en letters. Goed oefenen zodat hun eerste diploma behaald wordt. De volgende kernen bevatten maar 5 Of 6 woorden en letters. Blijf regelmatig oefenen met het klikklakboekje zodat de synthese geoefend wordt. We leren heel wat nieuwe woorden lezen door analyse en synthese maar ook de wisselrijtjes hebben hun intrede gedaan. Dit zijn woordjes waarbij er telkens maar 1 letter wijzigt. Daarvoor gebruiken we het ringboekje in de klas. (zie afbeelding hiernaast) 
Afbeeldingsresultaat voor thor de aligator                                                                                                              In de lessen wiskunde komt thor op het toneel. Hij zal ons leren de symbolen > en < leren gebruiken. Ze worden verwoord als minder dan en meer dan.   We leren ook de cijfers tot en met 5 correct schrijven. Bij sommigen ziet het er goed uit maar zijn ze foutief gevormd. De richtingen respecteren zijn hier weerom belangrijk. Vandaar het blaadje in hun werkboek. 
In de lessen WO ronden we het thema dag en nacht af. Tijdens de muzische lessen werken we rond verschillende gezichten trekken... Gevoelens uiten via mimiek. Op vrijdag werken we samen met het tweede leerjaar om een volgkaart te ontwerpen. Er wordt gewerkt met ecoline. Dus... liefst kledij die tegen een stootje kan. We gebruiken wel schortjes maar sommige kinderen lukt het toch nog om vlekken te maken...